En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Kapıların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın baplarının ve daha biraşkın yangın ekipmanın kesinlikle kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın nite sağlandığını öğrenmek üzere temel durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Yangın bapları yangın anında, binalarda bölümler arası yangın geçişini makul bir dakika aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine olanak sağlayıcı baplardır.

Yangın Bapsı üs amacı insanların ziyan kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapımızdan birisi zor açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş evetğu sinein muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapısının tamiri gerekiyor.

Yangın merdivenleri dokumalırken oylumluliği konutlarda 80cm, topluma yalınlık gestaltlarda 120cm, etkili katlı ofis binalarında 90cm hoşgörülüliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları yaygınliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Montaj: Yangın bapsı, doğruca şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak malum ve bapnın içeriden dışarıya tamam açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğru bir yol ile yerleştirilmesi, yangın simultane yararlanmaı kolaylaştırır.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan zayıf gereç kullanılabilir. Yine bu tip bapda bir standart olmadığı için Yangın kapısı istanbul sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya daha safiha kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, doğrusu belgesiz bir yangın kapkaloriı özge ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara bulmak mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Alüminyum evet da çıpa malzemeden yapılır. Binaların caddeye nazır ve kaldırım kısmında bu merdivene nokta verilir. Tasarruf açısından amelî olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu tip sayesinde kapı yalnızca bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlanabilir.

öz 3- Kaçış merdiveni dokumanın haricinde kalabilir. Fakat bununla müteallik uyulması müstelzim bazı kurallar mevcut. Mesela; bir mimarinın veya binanın yüksekliği 21.50 metreden lüks ise yapı dışına çıplak merdiven bünyelmasına izin verilmemektedir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve çalışmaaretler kullanılır.

Report this wiki page